Som Escola – 14/06/2014

 

Dissabte passat a Barcelona, vam demostrar un cop més que el Poble de Catalunya, vol continuar essent un sol poble i que per més lleis que facin en contra del nostre model d’escola no podran aturar el model educatiu que durant tants anys ens ha donat tants bons fruits.

Salvador Espriu

Salvador Espriu – Ensenyament en català

El govern espanyol amb la nova llei d’educació pretén, entre altres coses, carregar-se el model d’immersió lingüística, qüestionant el català com a llengua vehicular de l’ensenyament a Catalunya.Un model d’immersió que ha aconseguit fer de la llengua catalana una llengua de cohesió social. A Salt, poble d’acollida, n’és un clar exemple, quants dels que ara ronden els 40/50 anys, parlarien i escriurien en català amb total naturalitat, si en el seu moment s’hagués plantejat un model educatiu diferent al que es va plantejar ? s’ha demostrat un model que garanteix el coneixement de les dues llengües, Català i Castellà, perquè doncs canviar-lo?

A Salt continuem essent un poble d’acollida, per molts dels nou vinguts, el català és una llengua inexistent i desconeguda si no fos per la feina de les escoles. Les escoles, amb el model d’immersió lingüística, són doncs la garantia de que la llengua catalana continui essent una eina de cohesió social i una garantia de que el català continuarà viu als nostres carrers.

Darrera la reforma educativa s’hi amaga, clarament, una voluntat de persecussió lingüística, el govern espanyol vol fer a Catalunya el mateix que ja ha fet al País Valencià i a les illes, convertir la llengua catalana en residual. Per això és tant important en aquests moments ser forts en la defensa de la nostra llengua, perquè només si aconseguim fer de la nostra llengua una eina d’ús, aquesta sobreviurà als molts atacs a què ha estat i serà sotmesa.

logo_mobilitacio_som_escola

Logo mobilització Som Escola

 

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Educació, Opinió, Salt i etiquetada amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari